Ноќта на 15/16.01.2022 од страна на полициски службеници од СВР Тетово била извршена акциска контрола во угостителски објект во Тетово. Пo извршенa проверка било утврдено дека во објектот има 26 малолетни лица, при што кај 4 од нив било констатирано присуство на алкохол во крвта.
Во однос на Ковид-19 мерките, за време на контролата било утврдено дека 6 лица биле без сертификат за вакцинација. По документирање на материјалот, сите утврдени неправилности ќе бидат соодветно сакционирани.