Првото прашање што ќе се отвори, кога Мицковски ќе го отвори прашањето за пресудите во Стразбур, и за внесување на македонците во уставот на Бугарија, одговорот на Бугарија ќе биде-добро во ред да разговараме, но дајте да рзаговараме и за македонскиот јазик. Спремни ли се да разговараат за македонскиот јазик? Ние тоа прашање го затворивме. Никој веќе не го дискутира. Зошто да ги отвораме тие рани повторно? За да ВМРО-ДПМНЕ има кауза. Многу скапо ќе ни дојдат уставните измени во подоцнежна фаза, поради инаетот на ВМРО-ДПМНЕ, рече првиот вицепремиер за европски прашања и секретар за меѓународна соработка на СДСМ, Бојан Маричиќ во емисијата 360 степени на МРТ 1.