Изгубивме великан и неисцрпен креатор на македонската музичка, уметничка и прогресивна сцена.

Имаме обврска кон себе, кон младината и кон иднината да ја продолжиме неговата мисија.

Вечна ти слава, Мирко, напиша на социјалните мрежи првиот заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ.