На денешната владина седница, покрај новите вицепремиер и претседателоте и членовите на основните комисии на Владата, беше избран и шеф на Кабинетот на премиерот Димитар Ковачевски.

На оваа конститутивна седница за шеф на канцеларијата на претседателот на Владата е именуван Мартин Попов.

Попов е советник во град Скопје и беше организациски секретар на СДСМ.

Тој извесно време го предводеше Центарот за анализи и истражувања на СДСМ.