Изет Меџити, еден од лидерите на ВЛЕН, во интервју за АРТ рече дека ВЛЕН не влегува во влада по секоја цена, туку дека нивното учество ќе помогне за стабилна и сеопфатна влада.

-Во македонскиот кампус победи ВМРО-ДПМНЕ. Влада без Албанци не може да има иако освоија 58 пратеника. Ние не сакаме по секоја цена да бидеме дел од владата туку мислиме дека доколку сакаме стабилна и сеопфатна влада, тогаш треба да ја има и албанската опција ВРЕДИ во идната влада – вели Меџити.