Во изминатото деноноќие во земјава се потврдени над 150 позитивни случаи на лица заболени од Ковид-19, потврдиле од Институтот за јавно здравје за МИА.

Повеќе информации за точната бројка и извршените тестирања ќе бидат објавни во текот на денот.