Градоначалникот на Крива Паланка, Сашко Митовски денеска беше дел од убавата празнична атмосфера на прославата на Бадник во село Конопница, во дворот на црквата Св.Теодор Тирон.

„Тука,со нив се чувствувам фамилијарно, заради заедничкото почитување и нивната поддршка.
Честит празник,за многу години на сите жители на нашата убава Крива Паланка.
Убавини и радост во сечиј дом“, посочи Митовски.