Техничката министерка, предложена од ВМРО-ДПМНЕ, ја променила таблата со името на министерството и уставното име на државата Република Северна Македонија и поставила стара табла со старото име Република Македонија.
На вчерашната прес конференција министерката за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи, каде зборуваше за децата без родители, откри нов противуставен скандал кој го направила по сопствена волја.

Техничката министерка, предложена од ВМРО-ДПМНЕ, ја променила таблата со името на министерството и уставното име на државата Република Северна Македонија и поставила стара табла со старото име Република Македонија.

Извор: Фронтлајн