Ветивме просечна плата од 500 евра и не само што го исполнивме тоа, туку успеавме да го надминеме ова ветување и просечната плата достигна 650 евра.
За речиси три пати ја зголемивме минималната плата која сега изнесува 22.500 денари.
Дали може повеќе? И може и мора.
Решени сме да ја исполниме нашата стратешка цел, Македонија во ЕУ до 2030 година за повисок животен стандард, и европска иднина. Така и ќе биде!
Став на Љупчо Николовски, кандидат за пратеник и коносител во Изборната единица 3, Љупчо Николовски