На социјалните мрежи се појавија реакции по изјавата на новиот парламентарец од редовите на опозициската ВМРО ДПМНЕ, Тимчо Муцунски дека имал проблем со службите од Собранието да го внесе својот електирчен тротинет во зградата, пред конститутивната седница. На ваквата реакција Тимчо најви дека ќе се бори за да се заштедат средства кои се трошат на патните трошоци, на што веднаш му возвратија дека има две лица, едно кога е во опозиција, а друго кога е на власт.

Еве што напишаа на социјалната мрежа фејсбук за ваквиот негов настап и закачија сметка за да го потсетат на не така давно минатото време:

ТИМЧО МУЦУНСКИ ВО ОПОЗИЦИЈА: Да користиме електрични тротинети за да заштедиме на патни трошоци.
ТИМЧО МУЦУНСКИ НА ВЛАСТ(2016г.): За 8 месеци од државниот буџет потрошил 450.000 денари по кафеани за лосос во зелен сос, јунешки бифтек, јагнешко печење, морска риба, узо, лозова ракија, виски и цигари.