Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека донесена е одлука налепниците со ознаката НМК кои ќе треба да се залепат на регистарските таблици да бидат бесплатни за граѓаните, односно да бидат на товар на МВР.

Налепниците ќе треба да се залепата на регистарските таблици за возилата кои досега имаа ознака МК.