Откако пред три дена беше исплатена помошта на пензионерите која изнесува и до 3.000 денари, овој петок на први март 2024 се очекува и исплата на пензиите.

Државата повеќе од пет години пензиите наместо на петнаесети како што беше пред една деценија пензиите ги исплаќа точно на први, па така февруарската пензија на сметките на пензионерите може да се очекува на 1. март 2024.

Од следниот месец ќе се знае и за колку проценти ќе биде покачена пензијата, а пресметките веќе се прават.