Гладна кокошка просо сонува! Не ви поминува!Тоа се тие лица Изгубени во просторот и во 19век, но ќе ве чекаме сигурно и откако ќе ви одржиме лекција како се води општина, ќе ве вклопиме во 21век.
Успехот создава непријатели секогаш од завидливост на своите опоненти, но не вакви со говор на омраза.
Ние сме за соживот тие за делби и поделби, за на крај сами да се поделат.
Тие се срам за општеството и мојата-нашата општина, штетници, локални шерифи кои ги изгазило времето.
Зетот, Тити и Бици со макеата носители на црната кампања во Крушево. Не само што ќе ги прегазиме четврт пат туку веќе се приклучуваат видни членови на ДПМНЕ кон Европско, просперитетно, посакувано, заедничко Крушево, онакво како што и тие се радуваа кога беа дечиња.

ФБ статус на Томе Христоски, градоначалник на Крушево