– Контролата за управувањето на буџетските средства мора биде на највисоко ниво!, дециден е вицепремиерот за борба против криминал и корупција, за одржлив развој и ресурси Љупчо Николовски.
-Транспарентноста, отчетноста и надзорот се механизмите преку кои можеме да се осигураме дека народните пари се трошат наменски, плански и ефикасно.
Полека, но сигурно, градиме систем преку кој ќе дојдеме до големи и позитивни промени во иднина. Одиме напред! – порачува Николовски.