Денешниот ден е потсетник за најцрниот ден од македонската демократија, ден кога ВМРО ДПМНЕ го покажа вистинското насилничко, режимско и криминално лице, истакна вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски.

„На 24 декември 2012 година ВМРО ДПМНЕ брутално ги погази слободата на говор и демократските права.
Никогаш да не се повтори, никогаш да не се заборави 24 декември!“, посочи Николовски.