Програмата на мандатарот Димитар Ковачевски нуди развојни мерки за надминување на проблемите во земјоделството и продолжување на посветеноста во борбата против корупција. Има решенија за подобар животен стандард, раст на економијата, за надминување на предизвиците и забрзување на евроинтеграцискиот процес.
Новиот владин тим е подготвен чесно и одговорно да одработи за доброто на граѓаните.
ФБ статус на вицепремиерот Љупчо Николовски