Денеска, им оддаваме почит на сите жртви, вклучувајќи ги и 7.144 Евреи од Македонија кои беа депортирани во логорот на смртта, Треблинка.
Денеска се потсетуваме на нашата цивилизациска обврска, на бескромпромисната борба против расизмот, ксенофобијата, и омразата.
Да не заборавиме, да се сеќаваме, за никогаш да не се повтори!
ФБ статус на Љупчо Николовски