На сите припадници на турската заедница во Република Северна Македонија им го честитам Денот на наставата на турски јазик.
На 21 декеври, 1944 година, во основното учичиште Тефејуз во Скопје, за прв пат се одржа настава на турски јазик во нашата земја и на овој датум се одбележува овој единствен национален празник на Турците во Северна Македонија.
Честит празник и да продолжиме да го градиме мултикултурализмот како едно од најголемите богатства на нашата земја.
ФБ статус на вицепремиерот Љупчо Николовски