Вицепремиерот за борба против корупција и криминал, за одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, упати честитка по повод Божиќ:
-Христовото раѓање – Божиќ, е вечниот симбол на нашата надеж.
На сите православни верници им го честитам големиот христијански празник Рождество Христово – Божиќ. Христос се роди! – напиша Николвоски.