Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска е во Германија каде директорот на најголемиот саем за вино Провајн Дизелдроф, Мишел му посака топло добредојде.

Топло добредојде денеска во Дизелдорф ми посака Michael, директор на најголемиот саем за вино Провајн Дизелдроф, посочи Николовски.

Николовскии соопшти дека оваа година на националниот штанд ќе се претстават и многу реномирани македонски винарии, кои ќе ги презентираат своите производи со што ќе ја прошири соработката на меѓународно ниво.