Со решение на Министерствто за култура утрово е сменета од функцијата в.д директор Театар Комедија, Нора Шакири Марковиќ, пренесе Телма.

На нејзино место е поставена Магдалена Ризова Черних. Смената доаѓа по анонимната пријава за мобинг од страна на Шакири, по што беше испратена инспекција во театарот.