Во пресрет на светскиот Ден на здравјето 7 април, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски го посети Здравствениот дом во Крива Паланка.

435924823_958411755652661_219386935423948712_n

– Нашите чувари на здравјето, медицинските работници се битна алка на едно општество кои го обезбедуваат квалитетниот живот на граѓаните, порача тој и дополни:
Здравствениот дом во Крива Паланка се збогатува со дополнителна оперма, со нов мамограф, дигитален рендген и гастроскоп.

436097725_958411192319384_3780167650762569472_n
– Мора да се создаваат услови во здравството за враќање на нашите лекари, тоа е приоритет, само моделот на европски плати и плански специјализации и субспецијализации е вистинскиот пристап кон унапредување на здравствениот систем и градење на здраво општество, дециден е Николовски.

436118566_958411152319388_6724941880960411702_n434726768_958411708985999_826786747650399426_n426273926_958411225652714_857765259083699898_n