Добро упатени извори за И-портал потврдуваат дека нов заменик министер за финансии ќе биде проф. доктор Димитар Ковачевски.

Ковачевски својата кариера ја започна во Македонски телеком каде беше на повеќе раководни позиции за да 2016г биде назначен за извршен директор на ОНЕ.ВИП.

Димитар Ковачевски е вонреден професор на Универзитет Американ Колеџ Скопје, шеф на катедра за маркетинг.