Професорката на Правниот факултет „Јустинијан Први“, Ана Павловска-Данева (50 г.) е новиот предлог на СДСМ за уставен судија, откако вчера на собраниската Комисија за избори и именувања беше повлечен предлогот поранешниот јавен обвинител Љубомир Јовески да биде еден од деветте уставни судии. Павловска – Данева е поранешна пратеничка на СДСМ, сега е и постојан предавач во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“. Предлогот денеска е на седница на собраниската Комисија за прашањата на изборите и именувањата. Досегашниот кандидат, Љубомир Јовески, повлекувањето на неговата кандидатураја без никакви објаснувања и основи е вулгарно.