Обезбеден е бесплатен скрининг за 2.000 лица во ризик од хронично бубрежно заболување. За таа цел денеска министерот за здравство Илир Демири и генералниот директор на Диаверум Димитар Клисаровски ќе дадат изјава за медиуми.

Настанот ќе се одржи во Министерството за здравство.