Четиридневна обука „Мисија за одржлива техничка помош (STM) за африканска свинска чума во Северна Македонија“ денеска почнува во Скопје.

На отворањето на обуката во организација на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) со поддршка на Европската комисија, Директорат за здравје и безбедност на храна ќе се обрати директорот на АХВ Николче Бабовски.