Ќе тужам за бугарското државјанство (не тужи)
Ќе набавам 250 бесплатни автобуси (не набави)
Ќе докажам дека не сум крадела (не докажа, и да, крадела струја за расадник)
Надпартиска сум (вмро е до смрт)
Јас сум за професионалци без политичка припадност (стави вмровци на чело на дрисла, лајкa, зоо и патишта во првиот месец)
Бесплатно ќе украсувам (нема, лаже)
Најдобра менаџерка сум во Европа (појма нема ни основни цифри за Скопје)
Барем не сум арогантна (не ги есапи новинарите со недели, не дига телефон, не се појавува на битни настани)
Да сакаа БРТ граѓаните ќе го гласаа Шилегов, не мене (од БРТ нема провизии за вмро да лапа)
Ме мразат дека сум успешна (никој не ја мрази, нема регистрирани успеси)
(По)Беда за Скопје
п.с. Во 1920 година, 83,8% од населението во Македонија е неписмено.
ФБ статус на Јана Куновска