Денес од моите другари од советничката група на СДСМ побарав да соберат потписи за свикување на вонредна седница на Советот на Град Скопје, а по повод трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија, во која што загинаа наши сограѓани.
Скопје секогаш било и мора да биде град на солидарноста и хуманоста !!! – објави екс градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов.