Заврши Извршниот одбор во СДСМ, во тек е Централниот Одбор. Според информации на ТВ21 оставката на лидерот Зоран Заев ќе биде прифатена иако голем дел од членовите се против оставката.

Изборот за нов лидер на СДСМ најверојатно ќе се одржи на 12 декември.

Датумот се поклопува со Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ на кој исто така ќе се бира лидер на партијата.