Од СДСМ велат дека се на страната на работниците и на Синдикатот.

“Владата го разгледа барањето на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓанија (УПОЗ) и донесена е нова препорака којашто се однесува на сегашната вредност на бодот за пресметка на плати, со важност од 1 јануари 2024 година до 31 мај 2024 година“, додаваат од СДСМ и посочуваат:

„Ова значи обезбедување на висината на платите на вработените на ФЗО. Одлука го опфаќа периодот до трајното решение кое секако ќе биде во корист на сите вработени.“