Пиперките се вториот најизвезуван производ, после зелката, со 20.7 милиони евра девизен прилив и 26.000 тони продадени на странските пазари.
Во 2016 година извозот беше 11.3 милиони евра.
– Остануваме посветени и заедно го развиваме македонското земјоделство, велат надлежните од МЗШВ.

417577512_948962493264254_8819073515890001278_n