На 06.04.2024 во 06.59 часот во ОВР Крива Паланка, А.С. од с.Луке, кривопаланечко, пријавил дека била опожарена неговата плевна. Пожарот бил изгаснат од екипа на Територијалната противпожарна единица Крива Паланка, а повредени лица нема.