На 08.01.2024 година во 17.50 часот во ОВР Крива Паланка било пријавено дека настанал пожар во куќа на улицата „Единство“ во Крива Паланка. Екипа на Територијалната противпожарна единица Крива Паланка го изгаснала пожарот, а повредени лица нема.