Премиерот Димитар Ковачевски, в недела, пред пречекот на Нова година, ќе тера дневна шема во скопските кафулиња оти тоа му било традиција со другарите. Денес, по свеченото отворање на спортската сала „Наум Наумовски-Борче“, поранешна „Партизан“ во Карпош, одговарајќи на новинарски прашања, тој кажа какви му се плановите за пречекот на 2024 година.

„Како и секога година, ќе ја прославам и оваа Нова година. Јас сум човек што секогаш за 31 сум некаде во скопските кафулиња. Така било со години, со моите другари од детството, со семејството. По една-две пијачки во центарот на Скопје, секогаш денот го завршувам со семејството“, рече премиерот Ковачевски.

Тој и денес повтори дека на изборите во новата година ќе победи СДСМ и тие ќе ја формираат новата влада.