СДСМ продолжува со програмско – тематските трибини преку кои се создаваат решенијата за новата изборна програма.

Во вторник, 4 февруари, со почеток во 18 часот во Јавна соба ќе се одржи трибината Агенда Отворена власт 20-24, на која ќе се зборува за тоа што може да се направи за зголемување на отвореноста на институциите, за подобрување на условите во медиумскиот простор и за справувањето со дезинформациите.

Модератор на трибината ќе биде Марјан Забрчанец, национален координатор за стратегиски комуникации во Владата на Република Северна Македонија, а свое учество како говорници ќе земат:

  1. Роберт Поповски, министер за комуникации, транспарентност и отчетност
  2. Коста Петров, потпретседател на СДСМ
  3. Теофил Блажевски, Совет за етика во медиумите
  4. Снежана Трпевска, комуниколог истражувач, институт РЕСИС
  5. Филип Стојановски, Фондација Метаморфозис
  6. Драган Антоновски, МИА