Први јануари 2024 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, Први јануари е неработен согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр. 21/98 и 18/07).
Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им ја честита Новата година.