Мицковски правеше очајнички обиди за зголемување на подршката на неговата партија со ветувањето “Влада без ДУИ”.
НО,сега слушаме декаќ е влезе со свои министри во Влада која ќе има премиер од ДУИ. Објаснувањето е дека така било според законот но и според интересот на партијата.
По изборите ако има можност ќе направи под итно пак Влада со ДУИ. Тогаш ќе го слушнеме како ни објаснува дека е така според Уставот и дека тоа е интересот на партијата. И фала богу што така брзо и прагматично ги менува ставовите.
Неговите прикаски и силења за Влада без ДУИ беа само пропаганди балони за наивни избирачи што пукаат во воздух во моментот кога тој ги испушта.
Така ќе биде и со промената на Уставот и на низа други ветувања. Првиот ќе биде што ќе ни објаснува дека ” во новите околности” тоа би бил добар чекор и исчекор. Само ако може пред тоа со лажни националистички ветувања да падне оваа власт која е во коалиција со ДУИ и се залага за уставни промени.

ФБ став на Ѓорѓи Спасов