Земјотрес со јачина од 2.2 степени е регистриран на границата меѓу Косово, Србија и Македонија, односно близу Старо Нагоричане.

Епицентарот на земјотресот бил на 14 километри од Старо Нагоричане, и на длабочина од 10 километри.

Вчера слаб земјотрес имаше во Центар Жупа во западна Македонија.

На Балканот денеска имаше повеќе земјотреси во Словенија.