„Цел ден Христијан Мицкоски се крие и не дава одгвори на јавно поставени прашања. Наместо одговор, тој се уште се крие зад партиски соопштеие полни со гнев и омраза.

Христијан Мицкоски има должност да излезе пред граѓаните и да каже кој му ја дал информацијата дека наводно се распарчува државата?

Дали лично му се јавија на Мицкоски или преку посредници?

Ако знаел дека се подготвува нешто опасно по државата зошто не пријавил во надлежни институции?

За кои центри и чии интереси одработува Мицкоски?

Наместо да се затскрива зад соопштенија од белиот двроец, Мицкоки треба да покаже минимум одговорност да излезе пред граѓаните и да даде одговор на овие прашања“, се вели во соопштението на СДСМ.