„Парламентарното мнозинство синоќа избра нов состав и програма на новата Влада предводена од СДСМ.

Новата Влада со работа започнува веднаш. Веќе на првата седница, денеска, се очекуваат одлуки за енергетската криза.

Веднаш потоа, решенија за зголемување на пензиите и за поддршка на куповната моќ на граѓаните.

Владата ќе се посвети на ефикасна реализација и стимулирање на домашните јавни капитални и домашните и странски приватни инвестиции.

Доаѓа ново време“, се вели во соопштението на СДСМ.