„На Христијан Мицкоски, заложникот на Димитар Апасиев, не може да му се верува, цела година изнесува тешки лаги, манипулации, конструкции.

Го лажеше народот дека со прифаќањето на европскиот предлог, ќе следи асимилација и бугаризација.

Лажеше Мицкоски дека македонскиот јазик ќе бил прогласен за бугарски дијалект, дека нема да започнеме преговори со ЕУ.

Преговорите започнаа и тоа со заштитен идентитет и јазик.

Во својство на шпицен градоначалник, Мицкоски најавуваше набавка на 100 електрични автобуси за потребите на јавното сообраќајно претпријатие Скопје.

Не само што нема 100 нови електрични автобуси, туку и тие што ги има веќе не возат.

На Мицкоски не може да му се верува, се што кажа излажа“, се вели во соопштението на СДСМ.