360 степени од партиски извори од СДСМ, дознава дека нивните кандидати за градоначалници во Валандово, Дојран, Крива Паланка и Лозово веќе ја прославуваат својата победа во првиот изборен круг.

Оттаму за 360 степени велат дека водството во Струмица, Ресен, Бутел и во Крушево е толку големо што е можно и таму да нема втор круг на избори, односно се да заврши со денешното гласање.