Во Град Скопје продолжува хаосот поради неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ и шпицниот градоаначалник Христијан Мицкоски, порачаа денеска од СДСМ преку соопштение.

За една година ВМРО-ДПМНЕ комплетно го блокираше животот и развојот во гравниот град.

Го претворија Скопје во град со нефункционални претпријатија, кои не можат да ги обезбедат основните функции за граѓаните.

Скопјани се оставени без јавен превоз, ЈСП тонe во долгови, а ништо не е подобра ситуацијата и во други јавни градски претпријатија.

Додека Данела Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ се караат, меѓусебно се клеветат и закануваат, граѓаните трпат штета.

Скопјани не заслужуваат ваква деструктивна, неодговорна градска власт, која знае само за неработење, хаос, кавги за тендери и бизнис влијанија, велат од СДСМ.