Проруската коалиција на Левица и ДПМНЕ и наштети на земјата, порчааа денеска од СДСМ преку соопштение.

Истите оние коишто беа против зачленувањето во НАТО, истите тие се против зачленувањето во ЕУ.

Тоа што го гледавме во 2008 година во Букурешт, истото го гледаме сега во Брисел, истите политичари, истите политички партии, сега засилени со партијата Левица.

Една анти ЕУ, анти НАТО, проруска коалиција, која што не нуди друга алтернатива, меѓутоа државата повторно сака да ја води во изолација и во статус кво.

Уште еднаш се потврди дека единствен кочничар на државата е анти-ЕУ и анти-НАТО и проруската коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и Левица, додаваат од СДСМ.