„Хаосот што му се случува на Град Скопје е само пример како ВМРО-ДПМНЕ владее со секоја општина.

Хаос, самоволие и нефункционалност се случува речиси во секоја општина каде ВМРО-ДПМНЕ ја има локалната власт.

Наместо решенија, наместо реализација на проекти, во општините раководени од градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ се случува партизација, зголемување на цените на услугите, злоупотреба на службената положба и расипничко трошење на парите на граѓаните.

Во општина Штип градоначалникот Иван Јорданов и мнозинството во Советот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ го зголемија данокот на промет на недвижности од три на четири отсто, откако претходно го поскапеа такси превозот и трошокот за ѓубретарина.

Во Ѓорче Петров, во ек на најголема економска криза, градоначалникот ќе потроши 100.000 евра за опремување на нова општинска зграда.

Во Битола и Прилеп возила од јавни претпријатија се злоупотребуваат за одење по свадби, но и за приватни патувања во и надвор од државата.

Во Прилеп е зголемена цената на јавниот превоз, на паркингот и на комуналните услуги, како и цените за фирмарина и поставување урбана опрема, а зголемени цени на комуналните услуги има и во Радовиш и Виница, но и во неколку други помали општини.

Градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ се симбол за неработење, за расипничко трошење на народните пари.

Поради нивната неспособност, општините се во стагнација а граѓаните во време на криза се изложени на зголемени трошоци“, се вели во соопштението на СДСМ.