СДСМ со честиткам по повод Божиќ:
Честит Божиќ на сите православни верници.
Нека овој ден ја пренесе радоста за Христовото раѓање во нашите домови, нека донесе здравје, среќа и благосостојба во годината што претстои.
Да продолжиме да се почитуваме едни со други, да си помагаме и поддржуваме, затоа што само така ќе обезбедиме подобра иднина за сите.
Христос се роди! Навистина се роди! – се вели во честитиката од СДСМ.