„ВМРО-ДПМНЕ продолжува бесрамно да шири лаги и дезинформации во врска со најавената продажба на акциите на АД Славија мислејќи дека на тој начин ќе ја заташкаат вистината дека во периодот 2012 – 2017 година имотот на компанијата се рапродавал на парче со тајни зделки.

Со таквата распродажба на десетици дуќани и локали, некогашни маркети низ целата држава, ВМРО-ДПМНЕ дополнително ја обезвредни АД Славија, која е потоната во долгови, кон доверители и кон поранешни вработени.

Наместо да пласираат тешки дезинформации од Белата палата, треба да им објаснат на граѓаните зошто во текот на нивното12-годишно владеење не успеале да го решат проблемот со АД Славија, туку распродале 70% од нејзиниот имот.

Ништо не се менува во ВМРО-ДПМНЕ, партијата предводена од Христијан Мицкоски постојано работи на штета на граѓаните“, се вели во соопштението на СДСМ.