Ја известуваме јавноста дека МВР постапува по пријава за напад, откако едно лице се јавило во 16.45 во билетарата на МНТ. Станува збор за стандардни мерки на МВР после ваква добиена пријава и веднаш штом ги завршиме проверките и веродостојноста на информацијата ќе ја известиме јавноста соодветно, велат од МВР во официјално соопштение.

Апелираме граѓаните да останат смирени, а медиумите да ги пренесуваат официјалните и точни информации, порачаа од МВР.