Силен земјотрес среде ноќ во југозападна Македонија.

Епицентарот на земјотресот е во Преспанско-Охридскиот регион.

Земјторесот според првичните информации бил со јачина од 3.7 степени, според ЕМСЦ и се случил во 00 и 32 часот.