Трајко Славески, универзитетски професор кој се фали дека се школувал и во САД, висок партиски и своевремено и владин функционер (министер) на социјалните мрежи се впушти во скандалозна кавга со профилот Daniel Anastasoff, само затоа што коментира наслов во медиумите. Дури и воопшто не е директно споменат.

Славески се обрати со зборовите:

– Волу еден!
Впрочем, нема потреба да се објаснува. Доволно е да се погледне скриншот од оваа комуникација.